του Ηλία Χ. Καλόγηρου
Πέραν των λοιπών δραστηριοτήτων του, ο γνωστός Bill Gates βλέπουμε ότι έχει αγοράσει (βλ. λ.χ. άρθρο του Forbes 21/1/21 με τίτλο «Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικής γης της Αμερικής είναι τώρα ο Bill Gates»), μια εξαιρετικά μεγάλη, καλλιεργούμενη προφανώς έκταση εντός των ΗΠΑ, της τάξης των 979.809 στρεμμάτων (242.000 acres).*
Οι λόγοι συνήθως των οικονομικά ισχυρών που τους οδηγούν σε τέτοιες κινήσεις- αγορές έχουν να κάνουν με την επίδειξη-επίρρωση ισχύος (“άρα έχων”[γη έχων] = είμαι άρχων – άρχοντας), την ψυχολογική τους χαλάρωση (από το μεροκάματο του τρόμου μέσα στα χρηματιστήρια και τις αγορές), με την ενασχόληση τους με την γη (αμπελώνες ,οινοποιεία, φάρμες με ζώα κλπ.) και στο τέλος με την κατάλληλη μετατροπή όλου αυτού σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση (να μην χάνουν την φόρμα τους) με παραγωγή «επώνυμων» προϊόντων που γίνονται ανάρπαστα.
Ο B.G. βέβαια δεν είναι μια τέτοια περίπτωση, καθώς όπως μας έχει δείξει από το παρελθόν του είναι «γκλόμπαλ» τύπος. Έχουμε δει το θεάρεστο εμβολιαστικό έργο μέσω του γνωστού ιδρύματός του στην υπό Σαχάρια Αφρική, στην Ινδία και αλλού, με θύματα παιδιά που έμειναν ανάπηρα και κυβερνήσεις να τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο πρόσωπο και να εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του. Αυτά λέγονται στην πιάτσα και προφανώς να μην περιμένουμε κάτι λιγότερο σε σχέση με τα παγκόσμια σχέδιά του.
Η έκταση είναι σαφώς τεράστια (περίπου 1.000.000 στρέμματα) αν αναλογιστούμε ότι η συνολική καλλιεργούμενη γη της χώρας μας είναι 32.500.000 στρέμματα. Προφανώς δεν θα φτιάξει έναν λαχανόκηπο για τις ανάγκες του σπιτιού του. Θα μπορούσαμε να εικάσουμε ότι προορίζει τις εκτάσεις αυτές για την παραγωγή φυτών ή και ζώων, όπου θα φέρουν χαρακτηριστικά, μέσω της γενετικής παρέμβασης, τέτοια που να αποτελούν παγκόσμιες «πρωτοτυπίες» στον τομέα της διατροφής του ανθρώπου. Έτσι μπορούμε να δούμε προϊόντα φυτικής παραγωγής όπως φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, ψυχανθή, ελαιούχοι καρποί, κατόπιν βιοτεχνολογικών επεμβάσεων, με αυξημένες ποσότητες ολιγοσακχαριτών, τανινών, βιταμινών, βιοφαινολών, ιχνοστοιχείων, φλαβονοειδών κλπ., όπου θα προάγουν την υγεία των ανθρώπων ή και να αποτελούν μέσα για την θεραπεία ανίατων ασθενειών (ψυχανθή πλούσια σε πρόδρομα παράγωγα ντοπαμίνης για παρκισονικούς που θα τα λαμβάνουν μέσω της τροφής χωρίς παρενέργειες). Ακόμη την παραγωγή προϊόντων ζωικής παραγωγής όπως γάλα, κρέας, αυγά με χαμηλά λιπαρά, πλούσια σε ω λιπαρά, πλούσια σε Β12, σελήνιο κλπ., όπου θα προάγουν την υγεία και την πρόληψη ασθενειών.
Αυτό βέβαια είναι η θετική πλευρά του να παράγω, ως πατέντα με την ανάλογη εκμετάλλευση, προϊόντα επωφελή για την υγεία των ανθρώπων, με τίμημα την γενετική επιμόλυνση** του περιβάλλοντος. Αυτή είναι η θετική πλευρά της υπόθεσης εργασίας «ο B.G. αγρότης». Στον αντίποδα θα μπορούσαμε να δούμε την παραγωγή αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων σε άγονα, εξαντλημένα από τις βιομηχανικές καλλιέργειες μέχρι ερημοποίησης*** εδάφη, σε κλιματικά περιβάλλοντα, δυσχερή ή φυσιολογικά, με πρόταγμα την μέγιστη παραγωγή (κι ας θίγεται η υγεία των καλλιεργούμενων οργανισμών, του περιβάλλοντος, των ανθρώπων) με την βοήθεια της γενετικής μηχανικής (ΓΤΟ), συνεπικουρούμενη από την γεωργική-οργανική χημεία (σκευάσματα προστασίας από αρνητικούς παράγοντες ιών, βακτηρίων, παράσιτων κλπ. ή η αύξηση των αποδόσεων με ορμόνες, διατροφικά συμπληρώματα βιομηχανικώς παραγόμενα κλπ.). Όλα αυτά βέβαια με την κατοχύρωση πατεντών και αποκλειστική εκμετάλλευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη αυτά υφίστανται σε μικρό η μεγάλο βαθμό.
Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει στην παραγωγή κρέατος στον δυτικό κόσμο. Ήδη στον τομέα της κτηνοτροφίας, τόσο στην παραγωγή βόειου κρέατος, χοιρινού όσο και πουλερικών (κοτόπουλο), εταιρίες ή εταιρεία διαχειρίζεται παγκόσμια το γονιδιακό υλικό παραγωγής υβριδικών γόνων που προορίζονται για το σφαγείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μόσχοι που προορίζονται για το σφαγείο στον δυτικό κόσμο δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι προέρχονται από έναν ταύρο μπαμπά ,μέσω τεχνικής γονιμοποίησης, με “εξαιρετικά” χαρακτηριστικά μέσω γενετικών παρεμβάσεων σε κυτταρικό-μοριακό επίπεδο.
Βέβαια μια άλλη περίπτωση θα ήταν οι εκτάσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν για μια ελεγχόμενη πειραματική συμβίωση!!! βιοτεχνολογικά (ΓΤΟ) παραγόμενων φυτών με την κατά τόπους χλωρίδα και το περιβάλλον, την αλληλεπίδραση που δημιουργείται μεταξύ των υπό τον έλεγχο και την κατεύθυνση που θέλουμε να οδηγήσουμε την φύση των πραγμάτων εμείς!!!. Καθώς, κυρίως, τον πειραματισμό και δημιουργία παραγόντων “κατακτείνειν” στην φυτική παραγωγή για να δοθεί στην συνέχεια η λύση.
Έτσι κάποιο σενάριο, ανάλογο του κορωνοϊού-‘εμβολίων’, για κάποιο λόγο, εντέχνως, να δημιουργηθούν προβλήματα στην παραγωγή φυτικών προϊόντων από κάποιο αίτιο, π.χ. κάποιος σούπερ μύκητας που θα ξεπαστρεύει όλα τα αγρωστώδη, έτσι θα υπάρχει έτοιμη η λύση με την διοχέτευση στην παγκόσμια αγορά των νέων αυτών ανθεκτικών φυτών σαφώς βιοτεχνολογικά παραγόμενων για να επιβιώσουν από τον μύκητα και η ανθρωπότητα από τον λιμό – με ποιο τίμημα;;;;
*1 acres = 4,0488 στρέμματα επί 242.000 acres = 979.809 στρέμματα.
**Επιμόλυνση: Γνωρίζουμε πλέον την καταστροφή που επιφέρουν οι ΓΤΟ στο μικρό περιβάλλον που καλλιεργούνται τόσο στην χλωρίδα όσο και στην πανίδα του μικρόκοσμου και μακρόκοσμου.
Μόλυνση: Η μη αναστρέψιμη κατάσταση, μόνιμη βλάβη του περιβάλλοντος.
***Ερημοποίηση: Πολλά καλλιεργούμενα εδάφη έχουν ερημοποιηθεί, από την εντατική καλλιέργεια βιομηχανικών φυτών και φυτών (ΓΤΟ) ένεκα χρήσης χημικών φυτοπροστατευτικών ουσιών και οργανοφωσφορικών και όχι μόνο λιπασμάτων.
Στον θεσσαλικό κάμπο ήδη 80.000 στρέμματα βρίσκονται στην διαδικασία ερημοποίησης.
Ο Ηλίας Χ. Καλόγηρος είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, μέλος της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Ιωαννίνων.
Αφήστε ένα σχόλιο