Με τη συνυπογραφή του ΕΠΑΜ και του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.), ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατέθεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγγραφη διαμαρτυρία για την απαίτηση των τραπεζών να εισπράξουν από τους δανειολήπτες τις εγγυήσεις του Δημοσίου, αρνούμενες επίσης να προβούν σε ρυθμίσεις των δανείων τους.
Πλήρης ενημέρωση στο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που ακολουθεί:
Δελτίο Τύπου
Έγγραφη Διαμαρτυρία στη Βουλή – Τράπεζες αρνούνται να προβούν σε ρυθμίσεις και ζητούν να εισπράξουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από δάνεια που εξυπηρετούνται!
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021
Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), κατέθεσαν επίσημο έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής και προς όλους τους Έλληνες βουλευτές.
Το έγγραφο ζητά ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι παράτυπες τακτικές που ακολουθούν συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα, ανάμεσα στις οποίες είναι η προσπάθεια να εισπράξουν τις εγγυήσεις του Δημοσίου ακόμη και από δάνεια που εξυπηρετούνται αλλά έχουν καθυστερήσει, ενώ αρνούνται επίσης να προβούν πρώτα σε ρύθμιση των δανείων, όπως απαιτεί ο νόμος. Όπως αναφέρει το έγγραφο της διαμαρτυρίας:
β) Επιβαρύνουν τον δανειολήπτη που καλείται να πληρώσει δύο δάνεια, το μέρος του δανείου που υπολείπεται και ταυτόχρονα την εγγύηση του δημοσίου, την οποία ο πολίτης καλείται να εξοφλήσει στις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Είναι φανερό ότι υπό τέτοιες συνθήκες, οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών γίνονται αδύνατον να εξοφληθούν, το κράτος και ο πολίτης ζημιώνονται συνολικά και ο μόνος ωφελημένος είναι το τραπεζικό Ίδρυμα, παρά τις νομοθετικές διατάξεις που είναι αντίθετες προς όλο το παραπάνω εγχείρημα.
Δημιουργείται επίσης θέμα ισχυρών αντιφάσεων στην κοινωνία, σε επίπεδο “κοινωνικού αυτοματισμού”, καθώς από τη μία πλευρά κάποιοι συμπολίτες μας καλούνται έμμεσα να πληρώσουν δάνεια άλλων, ενώ υπάρχουν επίσης μη εξυπηρετούμενα δάνεια, “κόκκινα” όπως ονομάζονται συχνά, τα οποία δεν λαμβάνουν παρόμοια αντιμετώπιση. Αποτέλεσμα να φτάνουμε σε καταστάσεις σύγχυσης, αν όχι παραπλάνησης των πολιτών.
Οι φορείς που κατάθεσαν το έγγραφο διαμαρτυρίας, παλεύουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε μια κατάσταση απορρύθμισης και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.
Συνημμένο θα βρείτε το πλήρες κείμενο που κατατέθηκε από τους δικαστικούς επιμελητές με αρ. 172 (14-12-2021).
Αφήστε ένα σχόλιο