Τον επόμενο μήνα πρόκειται να γίνει στη Γλασκώβη η COP26, η επόμενη Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα και ήδη ξεκίνησε η κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πειστούμε πως έχουμε κλιματική κρίση. Τη σκυτάλη απ’ τα διεθνή όργανα προπαγάνδας πριν λίγες ημέρες πήρε το moneyreview.gr του -ποιού άλλου;- Ομίλου της Καθημερινής και ακολούθησε το hellasjournal.com του Ιγνατίου: ανέβασαν εικόνες με πλημμυρισμένη Θεσσαλονίκη και Πειραιά “αν η θερμοκρασία ανεβεί κατά 4οC”.
Οι καταστροφολογικές αυτές “προβλέψεις” είναι πλήρης παραπληροφόρηση, που σκοπό έχει να προκαλέσει φόβο στον πληθυσμό και κανονικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης. Έχουν τόση αξία όση τα παιδικά ανέκδοτα του τύπου “αν η γιαγιά μου είχε καρούλια …”. Ισχυρίζονται πως “η θερμοκρασία έχει ήδη αυξηθεί κατά 1 βαθμό απ’ την προβιομηχανική εποχή”, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα πόση ήταν η θερμοκρασία των ωκεανών στην προβιομηχανική εποχή, για τον πολύ απλό λόγο πως κανείς δεν μετρούσε τότε. Και παρόλο που οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% της Γης, οι μετρήσεις εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς.
Μια μελέτη είναι τόσο καλή όσο λιγότερες παραδοχές κάνει κι η κλιματο-τρομοκρατική “επιστήμη” έχει κάνει ατελείωτες παραδοχές, προκειμένου να καλύψει τα κενά σε μετρήσεις και παρατηρήσεις. Η πραγματικότητα είναι πως όσο κι αν ισχυρίζονται πως “η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει”, τα δεδομένα είναι αμείλικτα, η στάθμη ΔΕΝ ανεβαίνει και Όχι, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη ΔΕΝ θα πλημμυρίσουν!
Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού διατηρεί ένα δίκτυο μόνιμα εγκατεστημένων παλιρροιογράφων σε λιμάνια, ακριβώς για να παρακολουθεί και να καταγράφει σε εικοσιτετράωρη βάση τις μεταβολές της θαλάσσιας στάθμης. Στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπετε τα μηνιαία δεδομένα για …
το κέντρο του Αιγαίου, το λιμάνι της Ερμούπολης: πριν το 1970 η στάθμη της θάλασσας ήταν πιο ψηλά! 50 χρόνια “υπερθέρμανσης” δεν ήταν αρκετά για να φέρουν τη στάθμη στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960!
Ας πάμε και στον Πειραιά, που οι κλιματικοί τρομοκράτες τον έδειξαν πώς θα είναι ΑΝ πλημμυρίσει. Ούτε και στον Πειραιά έχει αυξηθεί η στάθμη τα τελευταία 50 χρόνια, αντίθετα, είχε καταγραφεί σημαντική πτώση της στάθμης περί το 1993 και περί το 2008. Προφανώς από απόλυτα φυσικές αιτίες.
Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται μια ανοδική τάση, αλλά μόνο μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά από τις πιο έντονες μεταβολές της 50ετίας. Όσοι ωστόσο περπατήσουν στην παραλία της, είτε στην παλιά είτε στη νέα, ούτε που θα το πάρουν καν είδηση πως έχει ανεβεί η στάθμη. Και δεν πρέπει να ξεχνούμε πως στο Θερμαϊκό εκβάλουν δίπλα-δίπλα 4 ποτάμια (Αλιάκμονας, Λουδίας, Αξιός, Γαλλικός), κουβαλώντας συνεχώς προσχώσεις κι ανεβάζοντας το επίπεδο του βυθού.
Μήπως ανεβαίνει η στάθμη στο Ιόνιο Πέλαγος; Ούτε κι εκεί παρατηρείται κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται στο διάγραμμα για το λιμάνι του Κατάκολου, στα παράλια του Πύργου Ηλείας. Μπορεί η στάθμη να δείχνει μια ανοδική τάση για μια 20ετία (1993-2013), αλλά αυτή αφενός προέκυψε μετά από πτωτική τάση κι αφετέρου μετά το 2013 παρουσιάζει νέα πτωτική μεταβολή.
Ούτε και στο λιμάνι της Καλαμάτας παρατηρείται κάτι πέρα απ’ τις φυσικές μεταβολές της στάθμης. Ενώ είχε μετρηθεί τα προηγούμενα χρόνια μια “φουσκοθαλασσιά”, τα τελευταία χρόνια η στάθμη επέστρεψε εκεί που ήταν πριν από 50 χρόνια. Δεν αποκλείεται λοιπόν τα επόμενα χρόνια να συμβεί το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, αν κι εκεί η στάθμη επηρεάζεται απ’ τα ποτάμια.
Μπορεί σε άλλα λιμάνια ανά τον πλανήτη να μετρούν κάποια ελάχιστη ανύψωση της στάθμης, όπως π.χ. στο Port Elizabeth της Νότιας Αφρικής ή στο Aburatsu, στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας. Αλλά, από πού προκύπτει πως η στάθμη αυξάνεται λόγω “κλιματικής κρίσης” κι όχι από φυσικές μεταβολές, π.χ. από τοπική ανύψωση του πυθμένα; Έχουμε μήπως ξεχάσει πως τα υγρά είναι ασυμπίεστα και παίρνουν το σχήμα του δοχείου στο οποίο περιέχονται; Από πού προκύπτει πως το σχήμα του “δοχείου”, στο οποίο περιέχονται οι ωκεανοί, είναι σταθερό και αμετάβλητο, όταν οι αέναες φυσικές διεργασίες (σεισμοί, υποθαλάσσια ηφαίστεια, προσχώσεις ποταμών, κλπ) διαρκώς το μεταβάλουν; Ή απλά έκαναν και για τη στάθμη της θάλασσας “μοντέλα”, που προβλέπουν πόσο θ’ ανεβεί η θάλασσα μέχρι το 2100 ΑΝ το “δοχείο” παραμείνει αιωνίως αμετάβλητο, κάτι που είναι βέβαιο πως δεν ισχύει;
Την ίδια στιγμή βεβαίως ούτε και στο Αμπερντήν της Σκωτίας καταγράφεται ανύψωση της στάθμης. Δίπλα απ’ τη Γλασκώβη, εκεί που θα συγκεντρωθούν σε λίγες μέρες οι κλιματικοί τρομοκράτες του πλανήτη. Ας τους τρίψει κάποιος στη μούρη το διάγραμμα για τη στάθμη της θάλασσας στη Σκωτία!
Και “το κερασάκι στην τούρτα”: μόλις στις 21/10/2021 δημοσιεύτηκε έκθεση του Office of the Director of National Intelligence (ODNI) των ΗΠΑ για τις προκλήσεις απ’ την κλιματική αλλαγή στην ασφάλεια των ΗΠΑ μέχρι το 2040. Μια από αρκετές εκθέσεις, που συντάχθηκαν κατά παραγγελία του Μπάιντεν ενόψει της COP26 στη Γλασκώβη. Η έκθεση εντοπίζει 11 χώρες και δυο περιοχές του πλανήτη, που “κινδυνεύουν” απ’ την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσά τους, στις Καθημερινές Εκδόσεις και στο HellasJournal μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
Πηγή: greeklignite.blogspot.gr
Αφήστε ένα σχόλιο