Δελτίο Τύπου της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Ρεθύμνου
Στο πλαίσιο τόσο της διεύρυνσης της συμμαχίας πολιτικών φορέων και προσωπικοτήτων, που έχει γίνει πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, όσο και της ενημέρωσης των πολιτών για τις συνθήκες εκφασισμού και τρομοκρατίας που έχει οδηγήσει την ζωή όλων μας η πολιτική διαχείριση της λεγόμενης «πανδημίας», η Τ.Ο ΕΠΑΜ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και το ΔΗΚΚΙ, συνέπραξαν και διοργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου με ομιλητές τους Δημήτρη Καζάκη, Πρόεδρο του ΕΠΑΜ, Κέρη Μαυρομάτη Δρ. Διεθνούς Δικαίου, μέλος του τομέα Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ και τον Γιώργο Μπούτρη, Γραμματέα της Δ.Ε. του ΔΗΚΚΙ.
Η συζήτηση έγινε το Σάββατο, 3 Ιουλίου και η προσέλευση των Ρεθυμνιωτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες είναι έντονα προβληματισμένοι για όσα τραγικά διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, σε κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο. Η αγωνία που εξέφρασαν για όσα έπονται, αν δεν αντιδράσουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, μας έδωσε την ελπίδα ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας είναι έτοιμο να βγει μπροστά και να δώσει την μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από το ολοκληρωτικό, πλέον, καθεστώς.
Την επόμενη μέρα της εκδήλωσης, Κυριακή 4 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, οι προσκεκλημένοι μας και τα μέλη της Τ.Ο ΕΠΑΜ Ρεθύμνου, επισκεφθήκαμε το Αρκάδι, το ιστορικό μοναστήρι, παγκόσμιο σύμβολο αγωνιστικότητας και ηρωισμού, για ξενάγηση στους χώρους όπου έλαβαν μέρος οι σπουδαίες μάχες που δόθηκαν από τους ηγούμενους και πολλούς άντρες για να μην παραδοθεί το μοναστήρι στους Τούρκους, αλλά και για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας που έδωσαν την ζωή τους και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του νησιού μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Στάση ζωής, που κανένας Έλληνας δεν πρέπει να λησμονεί, ειδικά στις δίσεκτες εποχές που ζούμε.
Τέλος, επισκεφθήκαμε το χωριό Αμνάτος, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Χαρίκλεια Δασκαλάκη, η ηρωίδα που επέζησε από το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου. Εκεί επισκεφθήκαμε έναν ιδιαίτερα αξιόλογο μουσειακό χώρο. Ο πρόεδρος της Αμνάτου, κάτοικοι και εθελοντές, έχουν αναβιώσει ένα σχολικό μουσείο που μας ταξιδεύει σε εποχές Δημοτικής εκπαίδευσης που συγκινούν τους μεγαλύτερους και εντυπωσιάζουν τους μικρούς μαθητές. Το μουσείο είναι πόλος έλξης πολλών μαθητών που το επισκέπτονται για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά και ψυχαγωγία. Πολύ σημαντικό έργο είναι και η βιβλιοθήκη 5.500 σχολικών βιβλίων, παλαιότερων εκδόσεων, που οι εθελοντές κάτοικοι και λάτρες του ιδιαίτερου αυτού σχολικού μουσείου έχουν συγκεντρώσει. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει και θα ήταν πολύ καλό να αναδειχθεί, γενικά, από τους Δημότες Ρεθύμνου και να προβληθεί, ώστε τέτοιες σπουδαίες πολιτιστικές πράξεις να γίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Η Τ.Ο. ΕΠΑΜ Ρεθύμνου
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021
Αφήστε ένα σχόλιο